محله لاتین رمانی از سهیل ادریس نویسنده لبنانی است. این یکی از بهترین صد رمان عرب است. این رمان را می توان در روایت تمدنی گنجاند که رابطه دیالکتیکی شرق و غرب یا شمال و جنوب را به تصویر می کشد، یعنی رمان تمدنی رابطه بین خود و دیگری یا دیدار تمدنی شرق با آداب و رسوم آن را به تصویر می کشد.
ادیان و داده های معنوی و غرب با داده های مادی و علمی و فنی. این رابطه بین خود و دیگری ممکن است یک رابطه مثبت مبتنی بر ارتباط، همزیستی، گفتگو، یکپارچگی، برادری و احترام باشد و این رابطه ممکن است بر اساس تعارض دیالکتیکی، پرخاشگری، نفرت و درگیری باشد.
جالب است بدانید که تابلو وان یکاد در سایز های مختلف و با خط های گوناگون نوشته می شود و به بازار برای فروش عرضه می گردد.
محله لاتین یکی از این رمان های متمدن است که مقایسه ای متمدنانه بین شرق و غرب انجام می دهد و همچنین می توان آن را زندگی نامه نویسنده دکتر سهیل ادریس دانست زیرا وقایع رمان با زندگی نامه ویراستار منطبق است.
از نظر هویت علمی، اجتماعی، فرهنگی و ادبی… می توان آن را شرح حال ذهنی مشابه زندگینامه عبدالله العروعی، اوراق و ایام طه حسین و زندگی من از احمد امین دانست… به شرطی که تمرکز بر داده های علمی و فرهنگی و آنچه قهرمان از نظر شواهد علمی و آنچه از کتاب ها خوانده و روابط عاشقانه، فرهنگی و انسانی داشته است.
این رمان تنها رمان تمدنی نیست، بلکه رمانهای دیگری هم هستند که از قرن نوزدهم با شوک استعمار و روشنفکران و پدیدآورندگان آن پرسش اساسی تمدنی پدید آمدهاند: چرا غرب پیشروی کرد و شرق عقب ماند؟
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.