نخود یک محصول مهم حبوباتی است که در سرتاسر جهان بخصوص در کشورهای آفریقایی آسیایی کشت و مصرف می شود.
منبع خوبی از کربوهیدرات و پروتئین است لباس کردی زنانه سنندج و کیفیت پروتئین آن بهتر از سایر حبوبات است. نخود دارای مقادیر قابل توجهی از تمام اسیدهای آمینه ضروری به جز اسیدهای آمینه حاوی گوگرد است که می توان با افزودن غلات به رژیم غذایی روزانه آن را تکمیل کرد.
نشاسته آب نخود برای سرفه کربوهیدرات اصلی ذخیرهسازی است که به دنبال آن فیبر غذایی، الیگوساکاریدها و قندهای ساده مانند گلوکز و ساکارز قرار دارند. اگرچه لیپیدها در مقادیر کم وجود دارند.
نخود سرشار از اسیدهای چرب غیراشباع مهم از نظر تغذیه مانند اسیدهای لینولئیک و اولئیک است. بتا سیتوسترول، کامپسترول و استیگماسترول از استرول های مهم موجود در روغن نخود هستند.

کلسیم، منیزیم، فسفر و محل قرار گرفتن جیوه در چرخ خیاطی قدیمی به ویژه پتاسیم نیز در دانه نخود وجود دارد. نخود منبع خوبی از ویتامین های مهمی مانند ریبوفلاوین، نیاسین، تیامین، فولات و پیش ساز ویتامین A بتاکاروتن است.
مانند سایر حبوبات، دانههای نخود نیز حاوی عوامل ضد تغذیهای هستند که میتوان آنها را با روشهای مختلف پخت کاهش یا از بین برد.
نخود دارای چندین فواید بالقوه برای سلامتی است و در ترکیب با سایر حبوبات و غلات می تواند اثرات مفیدی بر برخی از بیماری های مهم انسان مانند CVD، دیابت نوع 2، بیماری های گوارشی و برخی سرطان ها داشته باشد.
به طور کلی، نخود یک محصول مهم حبوبات عکس اتو جیوه دار با طیف متنوعی از مزایای بالقوه تغذیه ای و سلامتی است.
نخود، که به آن لوبیا گاربانزو یا گرم بنگال نیز میگویند، یک نبض جهان قدیم و یکی از هفت محصول پایهگذار دوران نوسنگی در هلال حاصلخیز خاور نزدیک است.
- منابع:
- تبلیغات:
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.